Liberté, vakantiewoningen in de Ardeche

Vernoux en Vivaraix in de groene Ardêche, prachtige natuur en pittoreske dorpjes

Omgeving

Vernoux ligt in een prachtig heuvelachtig gebied met een fijnmazig netwerk van wandelpaden, aangegeven door palen en wit/rood- geel/rood markering. Ons terrein ligt aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Liberté is een een groot privéterrein dat bestaat uit een bosrijk gebied met een berg, rivier en bloemenweide. Op de afbeelding hieronder ziet u een Google earth satelietfoto van het gebied met de ligging van de verschillende huizen.

directe omgeving Liberte

landschap bij Vernoux en Vivarais
Vivarais, Ardeche

In 't voorjaar is het nog niet te warm om te wandelen, elk dalletje heeft z'n eigen stoere, authentieke boerderij met boerenbedoeninkje: kippen, konijnen, een koe, een moestuin en een lapje graan. Dit afgewisseld met tamme kastanjebossen. Kom in dit seizoen ook kijken naar de weelde aan o.a. orchideeën, primula's, scabiosa's en dotters. Behalve de gewone vogels broeden ook de Europese kanarie, de bonte vliegenvanger en de zwarteroodstaart bij ons! Rode wouw en slangenarend zijn veel geziene bewoners. Het Riviervloedbos op het terrein trekt bijzondere libellen en vuurbuiksalamanders. De woeste hoogten van de Mont Mézenc en de Gibier du Jonc (afstand 1 uur) nodigen u uit tot een bezoek aan de wilde narcissenvelden en bijzondere gentianen in mei.

bloemenweide met orchideeën wilde bloemen in de Ardeche Omgeving Vernoux en Vivarais

's Zomers is het tijd voor een koele duik in de rivier, die omzoomd wordt door elzen en acacia's. Je kan zonnen met geen enkel huis in zicht en voor de kleintjes zijn er ondiepe plaatsen in de rivier waar ze kunnen poedelen tussen grote keien. Of ga lekker lui liggen met een boek in de hangmatten aan de oever. Vlinders als Spaanse Vlag en Koninginnenpage fladderen om je heen.
Een terrasje pikken op marktdag in de vele plaatsjes om ons heen is natuurlijk een must!

oever van de rivier Dunière la Dunière zwemmen in de rivier Dunière la Dunière

In de herfst wordt het tijd voor de cantharellen, boleten en weidechampignons en natuurlijk kastanjes rapen. Nu kan er ook weer gesport worden! (zie activiteiten)

In de winter kun je een weekje ontstressen in de volkomen stilte van ons domein. Schaar je om onze open haard en maak vrijelijk gebruik van onze grote bibliotheek. Op de tegenoverliggende helling staat af en toe een hert te eten.

> Wilt u meer weten? Bel voor meer informatie +31850020295 of e-mail